Integrationerne på jeres hjemmeside har stor betydning for de muligheder og tilbud I tilbyder jeres brugere. Derfor er det vigtigt at se på inden overgangen til den nye hjemmeside, så I tager højde for disse funktioner – også på det nye site.

Mål

Målet med denne opgave er at danne sig et overblik over hvilke integrationer, I har på jeres nuværende hjemmeside og hvilke der skal med over på Folkebibliotekernes CMS.

Metode og fremgangsmåde

Kig jeres nuværende hjemmeside igennem for integrationer. Det kan være:

  • Billetintegration (fx Place2Book)
  • Børneindmeldelsesflow (fx fra X-flow eller e-blanketter)
  • Nyhedsbrevsmodul
  • Webforms/kontaktformularer
  • Storskærmssystemer
  • App
  • IMS

Billetintegration

Folkebibliotekernes CMS tilbyder alle eksterne billetsystemer at hente og opdatere arrangementer via et API. Det Digitale Folkebibliotek har undersøgt hvilke billetsystemer, som flest biblioteker samarbejder med og kontaktet dem med information om det nye API, så de har mulighed for at udvikle en ny løsning inden implementeringen. Er I i tvivl om jeres billetleverandør kender til det nye API, er det en god ide at kontakte dem for få en afklaring. Læs mere om arrangements API’et her.

Børneindmeldelsesflow

Vi arbejder på at det bliver muligt at oprette forskellige brugertyper på Folkebibliotekernes CMS. Det betyder at I i administrationsgrænsefladen kan angive en specifik URL for oprettelse efter brugertype fx til X-Flow eller en kommunal e-blanket til oprettelse af jeres børnelånere. Gem URL I evt. bruger på det nuværende site, så I har den til at sætte ind i administrationen.

Nyhedsbrevsmodul

Der vil i Folkebibliotekernes CMS ikke være et specifikt nyhedsbrevsmodul. Derfor er det vigtigt at tænke ind om I kan linke til en nyhedsbrevsløsning et andet sted.

Webforms/kontaktfomularer

Det er besluttet at Webforms, som vi kender fra DDB CMS, også bliver en del af Folkebibliotekernes CMS. MEN det bliver udviklet til sidst og vil ikke være klar, når piloterne går live.

Om det er et stort eller lille problem for jer afhænger af, hvor meget I bruger formularer. Formularer bruges typisk til kontaktformularen og diverse tilmeldningsformularer.

Hvis I er et bibliotek, der bruger formularer meget, kan det være en idé, at have en plan B

  • Undersøg om jeres kommune abonnerer på et formularværktøj som f. eks. SurveyExact, som I må bruge.
  • Københavns Biblioteker siger at biblioteker der abonnerer på X-Flow til børneoprettelse, kan lave formularer derigennem (mangler verificering).

Storskærmsintegrationer

Måske har I i dag en storskærmsløsning som hiver fx arrangementer fra jeres hjemmeside. Jeres leverandør af storskærmsløsningen kan gøre brug af det nye arrangements API til at hente data og udstille dem. Læs mere om arrangements API’et her.

APP

I det nuværende DDBCMS kan man vinge af at arrangementer, nyheder og åbningstider kan vises på Biblioteket APP’en. Vi arbejder på at denne mulighed også bliver muligt i det nye CMS.

IMS

I KOMBIT regi arbejdes der på en løsning hvor IMS placeringsstrenge sendes fra IMS over i FBS og derfra videre til Folkebibliotekernes CMS / Biblioteket App via FBS CMS Adapteren. Det eksisterende IMS-modul til DDB CMS kan ikke bruges i Folkebibliotekernes CMS og det vil ikke blive videreudviklet.

Arrangements API til brug for eksterne systemer

Folkebibliotekernes CMS tilbyder alle typer eksterne systemer at hente de arrangementer, der hører til det enkelte bibliotek. Disse systemer kan eksempelvis være:

  • Billetsystemer (Place2Book, Biletto, YourTicket m.fl.)
  • Kultunaut
  • Storskærms-systemer

Vores system tilbyder følgende:

  • Hent arrangementer: Åben snitflade som alle kan bruge. Det eksterne system henter alle arrangementer, som det enkelte bibliotek tilbyder. Det eksterne system kan udfra denne liste selv deducere, hvilke arrangementer, der er nyoprettede, og hvilke der nu mangler (aflyste arrangementer)
  • Opdater arrangement: Billetsystemer skal kunne melde få data tilbage til Folkebibliotekernes CMS, herunder URL til arrangementet i billetsystemet og status (udsolgt m.v.). Det eksterne system skal etablere en system-til-system integration til Folkebibliotekernes CMS for at kunne benytte denne funktionalitet. Kontakt os for aftale herom.

Dokumentation: https://danskernesdigitalebibliotek.github.io/dpl-docs/DPL-CMS/event-integration/

API specifikation: https://github.com/danskernesdigitalebibliotek/dpl-cms/blob/develop/openapi.json