Elektroniske ressourcer Medarbejderoversigt

Ikke alle komponenter og indholdstyper i det gamle CMS findes i det nye CMS. Nogle udvikles slet ikke og andre når ikke at blive klar inden indflytningsdatoen.

Her er en oversigt over indhold, som I skal gentænke, hvis det skal overføres til Folkebibliotekernes CMS.

Metode og fremgangsmåde

Læs dette afsnit grundigt og beslut jer for, hvad I vil gøre med jeres indhold. Vi foreslår en løsning, men I beslutter selv, hvad der fungerer bedst for jer.

Medarbejderoversigten

Medarbejderoversigten og staff brugertypen findes ikke i Folkebibliotekernes CMS. Hvis I ønsker en oversigt over medarbejdere, skal den laves i en liste på en side, som I manuelt vedligeholder.

Vi anbefaler at I gør medarbejderoversigten klar, inden I får adgang til det nye CMS. Lav den i Notepad eller en anden editor, der ikke indsætter skjult formatering (ikke Microsoft Word). Listen kan I så kopiere ind på en side, når I får adgang til det nye CMS.

Lav en linje pr. medarbejder, som her:

Publikum og Rum
Rikke Hansen, Bibliotekar, Tlf: 88889999, E-mail: riha@kommune.dk
Kirsten Nielsen, Assistent, Tlf: 22225555, E-mail; kini@kommune.dk

E-ressourcer

E-ressource oversigtssiden og e-ressource indholdstypen findes ikke i Folkebibliotekernes CMS. Det betyder, at I skal beslutte, hvad I stiller op med jeres e-ressourcer.

E-ressource oversigtssiden findes ikke i FBCMS
E-ressource oversigtssiden findes ikke i FBCMS

Den simple løsning er, at I laver en side, der viser en liste over jeres e-ressourcer med navn, kort beskrivelse og proxy-link. Også den kan forberedes i Notepad i god tid inden flyningen.

Lav en liste over e-ressoucer som denne:

Europa World
Europa World har opdateret information om verdens 9 regioner og information om mere end 250 lande og landeområder.
https://bibxxx.bibbaser.dk/login?url=http://www.europaworld.com/

Gale in Context: Science
Med Gale in Context: Science har du adgang til en naturvidenskabelig database med emneoversigter, eksperimenter, biografier, billeder og illustrationer.
https://bib751.bibbaser.dk/login?url=http://find.galegroup.com/menu/start?userGroupName=45aarkomm&prod=SCIC

Hvis det er vigtigt for jer med længere beskrivelser og billeder til hver e-ressource, kan I lave en side for hver ressource og bruge en navigationsside til at skabe det samlede overblik. Den skal I selv opbygge og holde opdateret.

Formularer

Det er besluttet at Webforms, som vi kender fra DDB CMS, også bliver en del af Folkebibliotekernes CMS. MEN det bliver udviklet til sidst og vil ikke være klar, når piloterne går live.

Om det er et stort eller lille problem for jer afhænger af, hvor meget I bruger formularer. Formularer bruges typisk til kontaktformularen og diverse tilmeldningsformularer.

Hvis I er et bibliotek der bruger formularer meget, kan det være en idé, at have en plan B

  • Undersøg om jeres kommune abonnerer på et formularværktøj som f. eks. SurveyExact, som I må bruge.
  • Københavns Biblioteker siger at biblioteker der abonnerer på X-Flow til børneoprettelse, kan lave formularer derigennem (mangler verificering).

URL omdirigeringer

URL omdirigeringer bruges til at lave korte læsbare URL’er, som fungerer godt på plakater og i tryksager. Hvis I har oprettet URL omdirigeringerer i DDB CMS, som I bruger i jeres markedsføring, skal I huske at få dem med over i Folkebibliotekernes CMS. Ellers opstår der døde links.

Kig på jeres URL omdirigeringer i DDB CMS og tjek om der er nogen der er vigtige. Af oversigten fremgår om de bliver brugt. Bemærk at omdirigeringer til arrangementer opstår automatisk. Dem skal I ikke gøre noget ved. Det er kun de omdirigeringer, I selv har oprettet, som I skal tage hånd om.

Lav en liste i Notepad over de URL omdirigeringer, som I skal huske at oprette i det nye CMS.

Resultat

I får styr på det indhold, der skal omarbejdes, inden det kan kan lægges på den nye hjemmeside.

Involverede parter

Webredaktion